A boldogság nagy kérdése

 2010.08.17. 15:20

A boldogság egy fura dolog, amolyan illanó valaminek képzelik sokan, egyesek pedig úgy érzik folyamatosan benne élnek. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi a ritkább eset. Ezért elsősorban azokhoz szólnék, akik úgy érzik, hogy ez vagy az még kellene az igazi boldogsághoz, vagy aki nem is hisz benne, hogy ilyen létezik, vagy azokhoz, akik úgy érzik benne élnek, de folyamatos kétségeik vannak afelől, hogy nincs-e valahol másutt valamiféle, ennél az övékénél is nagyobb, teljesebb boldogság.

Szeretném bedobni ezt, mint témát, mert kíváncsi vagyok, hogy ki miben keresi vagy éppen leli meg a boldogságot. Hogyan boldogulsz az életben?

e-katica

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekmelengeto.blog.hu/api/trackback/id/tr512228199

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picurka ^^ 2010.08.19. 10:52:30

Hogyan boldogulok? Magam sem tudom. Ezt kivesézem a következő bejegyzésemben. Minden esetre köszönöm a kommentet! Megérte benézni :)

e-katica · http://www.egreskatinka.hu/ 2010.08.19. 11:07:31

Ha járnak itt olvasók, kérem, hogy osszák meg a véleményüket, mert egy beszélgetést szeretnék kezdeményezni, abból szeretnék kiindulni ami az olvasókat foglalkoztatja e témakörben. Köszönöm.

Picurka ^^ 2010.08.19. 11:37:48

A boldogságról, és az én boldogságomról ez jutott eszembe:
Boldog vagyok, mert nem sikerül senkinek lerombolnia az életem, az álmaim. Boldog vagyok, mert segíthetek másokon. Boldog, ha másokat mosolyogni látok. Boldog, mert vannak barátaim, és igaz barátaim. Nem, a kettő nem ugyan az, de ezt most nem részletezném. Boldog vagyok, ha valaki feltétel nélkül szeret, ha valakit feltétel nélkül szerethetek. Szerintem a boldogság egy olyan érzés, amit csak olyan ember érezhet igazán, aki volt más a tulsó végén is, aki volt már mérhetetlenül szomorú. Mert az képes megbecsülni egy cseppnyi boldogságot. Hiszen az élet nem tökéletes, nem tündérmese. Az ember nem biztos, hogy képes élete minden területén boldog lenni, boldogságra találni. De engem már csupán az boldoggá tesz, hogy törekszem boldognak lenni. És tudom, hogy egyszer minden helyrejön, és akkor talán mindenki gond nélkül, boldog lehet.

e-katica · http://www.egreskatinka.hu/ 2010.08.19. 13:37:48

De jó! Hogy ezzel más ilyen fiatalon tisztában vagy és remélhetőleg el is fogadtad, hogy az életben nincs olyan, hogy tökéletes. Volt egy barátnőm, aki évekig nem állt velem szóba, mikor próbáltam elmagyarázni neki és egyszersmind megkímélni eme hamis hite miatti folyamatos szenvedésektől a jövőben. És igen a legtöbb embernek a szenvedés (másik oldal, ahogy nevezed) a legnagyobb tanítója. Fontos, hogy értékelni tudjuk a helyén a jelen életünk eseményeit, fontos, hogy tudjuk, az életre nem készülünk, ez maga az életünk. (Mert sosem tudhatjuk, kinek mennyi rendeltetett.) Folyamatos JELEN!!!
süti beállítások módosítása