Sokszor gondolkoztam már azon, hogy vajon, hogyan lehetne a tudatosodás fontosságát egyszerűen és közérthetően mások tudomására hozni.

Képzeld el, hogy a tengerparton sétálunk, közel a vízhez, nem csak te, hanem mi mind, akik embernek álmodjuk magunkat, és élet útunk maga a séta, végig a tenger mellett. Megállni nem lehet, mert valahonnan elindultunk és valahova tartunk, a hullámok pedig méretüktől függően kevésbé vagy jobban elárasztanak bennünket időről-időre. Majd a folyamatos hullámzás közepette van aki jobban, van akit kevésbé bizonytalanít el járásában a partot ért hullámverés. A part széle a tengertől elfelé emelkedik, így aki a part alacsonyabb szintjein sétál, azt fel is döntheti egy-egy nagyobb hullám, aki viszont magasabbra lépdel a partszélen, azt is eléri egy egy hullám, de már nem inog meg tőle, aki pedig a part legmagasabb pontján lépked, már csak szemlélője a hullámoknak, de azok nincsenek rá hatással, valódi lényegét nem érintik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ha számodra további magyarázatra szorul a kép, csak akkor olvass tovább...

parti út a tenger mellett = az élet útunk

hullámverés = A VÁLTOZÁS (sokaknak ez egyenlő a gondokkal, problémákkal, amik elárasztanak bennünket és pont olyan lültetés jellemzi őket, mint a hullámokat a jövetelük és az elcsendesedésük, és ezek ismétlődése)

a tengerpart széle = a tudat, tudatosodás különböző szitnjei, ha fejjebb lépsz, kevésbé tudod elveszíteni a ritmust, az élet ritmusát, kevésbé "árasztanak el" a változás okozta problémák, nem érint meg

 U.i:

Olyan nincs, hogy valaki már magasabb tudat szinten van és ott tud maradni! 

Mivel életünk és a körülöttünk lévő történések mind FOLYAMATOK egytől-egyig, ezért csak azt mondhatjuk elmagunkról, hogy MOST, ebben a pillnatban éppen lejjebb vagy fejjebb léptünk a tudat szintjein, és talán lehet egy érzésünk afelől, hogy mikor esünk vissza, vagy lépünk újra feljebb, de tartósan magasabb tudat szintre jutni csak azt képes, aki a tudatosodást és gyakorlatait folyamatosan szem előtt tartja és végre hajtja.

Hogy milyen gyakorlatokkal tudjuk magunkat éberebb, tudatosabb állapotba hozni, arról még lesz szó az elkövetkezendőkben...

Szép napfényes napokat kívánok mindenkinek, ami bennetek tovább ragyoghat!

e-katica

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekmelengeto.blog.hu/api/trackback/id/tr732835075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garaboncos · http://elrendeltetett.blog.hu 2011.09.24. 00:36:31

Tegnap délidőben gyönyörű napsütésben találkoztam egy katicával. Mint katicák általában, ő is vertikális tengelyen, folyamatosan felfelé haladt. Amikor a csúcson érezte magát, szárnyacskáját próbálgatta, de repülni sajnos még nem tudott. Kezeimet cserélgetve új utat teremtettem neki. Sokáig figyeltem mozgását, mely az ő szempontjából egyenes volt és én körkörösnek láttam. A két nézőpont valós, de hiányzik belőlük a teljesség.

A teljesség több részek összegénél. Látszaton túli. Az anyagi világban a határ (szegély, part, tengerpart) nyújthat fogalmat róla. Ez a jelen, ahol csorba világunk szürke illúziójában találkozunk és szenvedünk és örülünk és újra szenvedünk, hogy már nem örülünk és örülünk, hogy már nem szenvedünk. Az idő illúziójából kilépni jó lenne. Jó lenne felébredni és egymást színről színre látván és ismervén egymásra barátságosan ráköszönni.

A bennem lakó istenség köszönti a benned lakó istenséget. Namaste.

e-katica · http://www.egreskatinka.hu/ 2012.04.06. 01:37:25

@garaboncos: Namaste Garaboncos!
Csak bólogatni tudok... :)
süti beállítások módosítása